Fiets van de Zaak zonder administratief gedoe

Meer flexibiliteit in de regelgeving

Goed nieuws voor werkgever en werknemer die gebruik maken van een leasefiets. Er kan straks gemakkelijk tussen beide partijen worden afgesproken welke dagen gebruik of juist geen gebruik wordt gemaakt van de leasefiets. Ook is het mogelijk om de leasefiets te combineren met bijvoorbeeld reiskostenvergoeding voor een auto.

 

De regelgeving op dit moment

In 2020 is de bijtelling van 7% ingevoerd. Sinds dit moment bracht een leasefiets van de zaak altijd hindernissen met zich mee. Denk aan moeilijkheden met de onbelaste reiskostenvergoeding, de bijtelling en ook met de werkkostenregeling. Op het moment heeft de werkgever met een leasefiets maar één optie om aanspraak te maken op de onbelaste kilometervergoeding voor bijvoorbeeld een auto. Er moet namelijk een nauwkeurige kilometeradministratie bijgehouden worden van de kilometer die de werknemer maakt. Het is namelijk van belang dat de werknemer precies kan aantonen op welke dagen een ander vervoersmiddel wordt gebruikt dan de lease fiets.

 

De regelgeving binnenkort

Het bijhouden van een kilometeradministratie kan veel werk zijn bij een vaste reiskostenvergoeding voor een leasefiets van de zaak. Om deze lasten te verlichten kunnen werkgevers en werknemers met een leasefiets nu samen een overeenkomst sluiten over de kilometervergoeding van een tweede voertuig. Dit betekent dat er geen uitgebreide kilometeradministratie bijgehouden hoeft te worden. De overeenkomst zal functioneren als de basis voor de bepaling van de (vaste) onbelaste reiskostenvergoeding. Mocht er sporadisch een verandering zijn in de kilometers, dan zal dit niet betekenen dat de kilometervergoeding wordt aangepast.

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak?