Vitaliteit en fietsen

Vitale medewerkers door met de fiets naar werk te komen

Vitalere medewerkers zijn gelukkiger, productiever en sterker betrokken bij de organisatie. Een hoge vitaliteit onder werknemers heeft voordelen voor het bedrijf én voor de werknemers zelf. Vitaliteit en fietsstimulering zijn nauw met elkaar verbonden. Fietsstimulering kan een ideale aanvulling zijn op ieder vitaliteitsprogramma.

Interesse in het aanbieden van een fiets van de zaak?

Van groot belang

Voor elk bedrijf is vitaliteit van de werknemers van groot belang. Vitaliteit staat gelijk aan duurzame inzetbaarheid en is daarmee voor de HR afdeling een opdracht waar zeer zorgvuldig mee om moet worden gegaan. De keuze voor fietsstimulering vanuit de werkgever is dan ook interessant vanwege de grote voordelen op het gebied van gezondheid.

Wist u dat het jaarlijkse ziekteverzuim van uw medewerkers gemiddeld met 1 á 2 dagen worden verlaagd wanneer uw medewerkers fietsen?

Voordelen vitale medewerkers

Vitaliteit is in het algemeen erg belangrijk in een mensenleven. Maar ook specifiek op het werk is vitaliteit van onschatbare waarde. Minder ziekteverzuim en hogere productiviteit zijn twee bekende voordelen van werkgevers met vitaal personeel. Minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk, is de verbetering van het imago van de organisatie. Is een medewerker gelukkig met zijn werk en het bedrijf waarvoor hij dit werk doet, dan draagt hij dat automatisch uit aan anderen. Dat kunnen klanten zijn, maar ook familie, vrienden en bekenden. En dat draagt bij aan een positief imago van het bedrijf.

Tel al deze punten bij elkaar op, dan kan dat een aanzienlijke positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

Vitale medewerkers:

Zijn productiever
Hebben meer energie om proactief te zijn
Zijn beter bestand tegen ziektes
Zorgen voor een lager ziekteverzuim
Hebben meer plezier in hun werk
Inspireren hun omgeving
Houden de organisatie in beweging.


Tel al deze punten bij elkaar op, dan kan dat een aanzienlijke positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

Fietsend naar werk de sleutel tot vitalere medewerkers

Fietsen past binnen een vitaal bedrijf. Dat vitaliteit en fietsen sowieso goed samen gaan blijkt uit tal van onderzoeken. Fietsen heeft een positief effect op zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid. Fietsen ontspant en geeft energie, en daarbij zorgt het ook voor voldoende inspanning en beweging om fit te blijven.

Een goede investering

Door medewerkers te activeren is het mogelijk een positieve verandering in gedrag bewerkstelligen en levert het een bedrijf vaak meer op als het kost. Zo levert €1 investering in vitaliteit volgens onderzoek zo tussen de €2,77 en €6 euro op (bron: Harvard Business). Kortom, een goede investering dus die de moeite waard is om te overwegen voor uw bedrijf.

Waarom als werkgever fietsen naar het werk stimuleren? Het antwoord is eenvoudig, omdat het méér oplevert dan het kost. Denk hierbij alleen al aan de effecten van vitale medewerkers binnen een organisatie.

Wist u dat investeren in vitaliteit u als bedrijf 3 tot 6 keer zoveel kan opleveren volgens onderzoek uitgevoerd door Harvard Business?

Update tijdens de coronapandemie

Het is algemeen bekend dat werknemers die bewegen per jaar minder ziek zijn dan werknemers die niet bewegen. Volgens onderzoek van het CNV hebben duizenden thuiswerkers door de coronapandemie zelfs last van fysieke klachten door het thuiswerken. Hierbij geeft maar liefst 46% van de thuiswerkers aan zelf ook te weinig te sporten om fit te blijven en dat is ontzettend zonde. Extra belangrijk dus om in een periode waarin thuiswerken meer dan ooit gebruikelijk wordt, te zorgen dat u werknemers stimuleert om te bewegen. Dit kan uitstekend door uw medewerkers te stimuleren om met de fiets naar werk te komen.

Ontdek alle voordelen van ''Fiets van de Zaak''

Hoewel het al jaren mogelijk is om een fiets van de zaak te rijden via bijvoorbeeld fietslease, is het voor veel werkgevers en werknemers nog nieuw om een fiets van de zaak te kunnen rijden. Kortom, een gemiste kans! Een Fiets van de Zaak biedt namelijk zowel voor werknemer als werkgever diverse voordelen. Van fitte medewerkers tot CO2 reductie, wij zetten alle voordelen op een rijtje.

Een zakelijke fiets van Amega

Amega Fleet heeft een uitgebreide kennis op het gebied van mobiliteit, zo ook op het gebied van fietsen. Onze specialisten staan dan ook graag voor u klaar wanneer u een zakelijke fiets wilt kopen of leasen.

  • Wij ontzorgen u gedurende het volledige proces
  • Eén vast contactpersoon
  • Merkonafhankelijk
  • Wij kennen uw wagenpark en mobiliteitsbehoeften
  • Breed aanbod van fietsen
  • Alles inzichtelijk via ons mobiliteitsplatform

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak? Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van fietsen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!