C02-reductie dankzij ''Fiets van de Zaak''

Naar- en van werk komen met minimale impact op het milieu

Wilt u met uw bedrijf op korte termijn CO2 reduceren? Door werknemers uit de auto te halen en te stimuleren om met de fiets naar werk te komen, wordt de dagelijkse CO2-uitstoot lager. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich op eenvoudige en duurzame wijze van A naar B verplaatsen. Zodoende draagt deze CO2-reductie bij aan het behalen van klimaatdoelstellingen.

 

Interesse in het aanbieden van een fiets van de zaak?

Beperk CO2-uitstoot

Op lopen na, is er geen manier van reizen zo milieuvriendelijk als de fiets. De gemiddelde CO2-uitstoot van één kilometer rijden met een auto is 0,22 kg. Met een elektrische fiets die met grijze stroom wordt opgeladen is dat 0,007 kg, ofwel 97% lager. En nemen medewerkers de fiets? Dan wordt er al helemaal geen CO2 uitgestoten! Door personeel te stimuleren vaker de fiets te pakken naar het werk, is het dus mogelijk om snel veel CO2 te besparen en zodoende de impact op het klimaat te verkleinen.

97% minder CO2-uitstoot bij een elektrische fiets

Geen uitstoot bij een niet-elektrische fiets

Snel zichtbaar resultaat op de bedrijfsuitstoot

Emissievrij woon-werkverkeer

Voldoen aan het verplichte CO2-quotum vanaf 2023

Vanaf 2023 nieuwe regelgeving CO2 uitstoot grote bedrijven voor zakelijk verkeer

Niet alleen bedrijven zelf stellen klimaatdoelen, ook het kabinet verlangt van grote werkgevers dat zij de CO2-uitstoot die ontstaat door het reisgedrag van werknemers, gaan monitoren.

De regeling geldt voor werkgevers met meer dan 100 werknemers en draagt bij aan het verduurzamen van zakelijke mobiliteit en woon-werkmobiliteit, zoals afgesproken in het Klimaatakkoord. Omdat meer dan de helft van de wegkilometers in het personenvervoer werkgerelateerd is, kunnen werkgevers in het algemeen een grote rol spelen in het verduurzamen daarvan.

Wist u dat er in het Klimaatakkoord 2030 is opgenomen dat bedrijven met meer dan 100 medewerkers vanaf 2023 een maximale hoeveel CO2 per medewerker mogen uitstoten op het gebied van mobiliteit?

Nog veel winst te behalen

In Nederland neemt nog steeds de meerderheid de auto naar het werk. Als echt fietsland valt er dus nog winst te behalen! Door vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan, stoten we namelijk veel minder CO2 uit en helpen we het klimaat een handje. Daarnaast zijn er nog andere voordelen verbonden aan fietsen, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid van de medewerkers.

Voordelen Fiets van de Zaak

Hoewel het al jaren mogelijk is om een fiets van de zaak te rijden via bijvoorbeeld fietslease, is het voor veel werkgevers en werknemers nog nieuw om een fiets van de zaak te kunnen rijden. Kortom, een gemiste kans! Een Fiets van de Zaak biedt namelijk zowel voor werknemer als werkgever diverse voordelen. Van fit personeel tot CO2 reductie, wij zetten alle voordelen op een rijtje.

Waarom een zakelijke fiets van Amega Fleet?

Amega Fleet heeft een uitgebreide kennis op het gebied van mobiliteit, zo ook op het gebied van fietsen. Onze specialisten staan dan ook graag voor u klaar wanneer u een zakelijke fiets wilt kopen of leasen.

  • Wij ontzorgen u gedurende het volledige proces
  • Eén vast contactpersoon
  • Merkonafhankelijk
  • Wij kennen uw wagenpark en mobiliteitsbehoeften
  • Breed aanbod van fietsen
  • Alles inzichtelijk via ons mobiliteitsplatform

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak? Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van fietsen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!