Bereikbaarheid vergroten

Bereikbaarheid vergroten door werknemers te laten fietsen

Misschien nog belangrijker dan de parkeergelegenheid is de bereikbaarheid van uw organisatie in bredere zin. Kunnen uw medewerkers en klanten nog normaal uw kantoor, winkel of bedrijf bereiken? En is dat over een paar jaar nog steeds het geval? En als uw bereikbaarheid in gevaar komt als er tijdelijke wegwerkzaamheden zijn, heeft u dan een alternatief plan? Door uw medewerkers zoveel mogelijk te laten fietsen draagt u bij aan uw eigen bereikbaarheid. Zo geeft u bovendien zelf het goede voorbeeld en inspireert u andere bedrijven. Word een voorloper!

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak?

Conclusie uit onderzoek van CE Delft en Move Mobility in opdracht van onder meer de Fietsersbond en Milieudefensie:

''Investeringen in de fiets zorgen ervoor dat de bereikbaarheid van mensen tot 8 keer beter wordt. Naast bereikbaarheid verbetert ook de luchtkwaliteit fors.''

Duurzame en bereikbare regio

In het onderzoek werden de mogelijke investeringen in het verbeteren van de fiets en het OV en investeren in de auto met elkaar vergeleken. Conclusie: in alle gevallen is investeren in de fiets rendabeler in termen van bereikbaarheid. Investeren in fiets en openbaar vervoer heeft gezamenlijk een nog sterker effect op de bereikbaarheid. Het leidt ook nog eens tot verbetering van de milieukwaliteit, verkorting van de reistijd, lagere gebruikskosten, minder beslag op de openbare ruimte en betere gezondheid. Het onderzoek bewijst dat de combinatie van fiets en openbaar vervoer heel goed kan concurreren met de auto, in de onderzochte regio’s.

Fiets ook goed voor de automobilist

Alle investeringen in fiets en OV zijn ook goed voor de automobilist. De meeste automobilisten reizen soms met de auto en gaan soms met de fiets. Doordat fietsen en OV aantrekkelijker wordt, nemen zij vaker de fiets of de trein. Hierdoor is er meer ruimte op de weg voor de automobilist die geen keus heeft.

Conclusie uit een analyse van CROW, een platform voor verkeer, vervoer en infrastructuur:

''Zonder ingrijpende maatregelen zullen veel Nederlandse steden over vijf jaar tijdens de spits dichtslibben.''

Deze voorspelling toegepast op het verkeer in de steden leidt in de komende periode volgens het CROW tot een verdubbeling van de filedruk. Als de hoeveelheid verkeer toeneemt, dan stijgt het aantal files exponentieel. De problemen worden vooral verwacht in de Randstad, maar ook een steden als Groningen, Arnhem, Zwolle en Eindhoven kunnen een forse toename van vertragingen verwachten.

Huidige trend in strijd met uw bedrijfsbelang

Bedrijven verlangen voor hun klanten een optimale bereikbaarheid, zeker nu met de hedendaagse online communicatiemogelijkheden. Ook wordt het steeds belangrijker gevonden dat medewerkers onderling zo makkelijk en efficiënt mogelijk met elkaar in contact kunnen komen. Daarom is het eigenlijk vreemd dat er momenteel een ontwikkeling plaatsvindt waarbij het voor klanten en medewerkers steeds moeilijker wordt om uw bedrijf/werkplek te bezoeken. Juist nu in een tijd waarin u zeker voor klanten altijd bereikbaar wilt zijn. Kortom, een trend die behoorlijk in strijd is met uw bedrijfsbelang.

Vitale medewerkers:

Medewerkers stimuleren met fiets naar werk te komen
Laat medewerkers regelmatig thuiswerken
Flexibele werktijden hanteren (spits mijden)
Stimuleer reisgedrag via openbaar vervoer door dit te vergoeden
Hebben meer plezier in hun werk

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak? Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van fietsen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!