Overzicht duurzame bedrijfswagens

Elektrische bedrijfswagens

Wanneer u voor een elektrische bedrijfswagen kiest, kiest u voor duurzaam ondernemen. Milieuzones en zero-emissiezonezones zorgen ervoor dat de diesel bedrijfswagen in worden geruild voor de elektrische bedrijfswagens de komende jaren. Dat is ook de reden waarom steeds meer fabrikanten uitkomen met elektrische bestelauto's. De overheid ondersteunt deze overstap ook door middel van aangename subsidies. Met de komst van zero-emissiezones zijn elektrische bedrijfswagens dé oplossing voor u en uw klanten.

Ons aanbod

Voordelen van elektrische bedrijfswagens

 • Geen CO2-uitstoot
 • Lagere kosten
 • Minder stilstand, want veel minder onderhoud
 • Toegang tot alle zero-emissiezones
 • Duurzaam imago van uw bedrijf

Extra voordelen voor bedrijven

 • Nieuw in 2021: tot € 5.000 landelijke subsidie (SEBA)
 • Korting via de milieu- investeringsaftrek (MIA)
 • Diverse lokale subsidieregelingen
 • Geen motorrijtuigenbelasting (mrb)

SEBA-subsidie: € 5.000 subsidie op uw elektrische bedrijfswagen

Vanaf 15 maart 2021 heeft u recht op een SEBA-subsidie wanneer u nieuwe elektrische bedrijfswagen koopt of least. Deze subsidie is 10% van de nieuwprijs van uw bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000. Subsidie aanvragen kan zolang er geld in de subsidiepot zit. Het is dus goed om er op tijd bij te zijn.

Altijd toegang tot milieuzones met uw bedrijfswagen

Steeds meer steden stellen milieuzones en zero-emissiezones in om dieselbestelauto’s te weigeren. Vanaf 2025 worden de regels zelfs strenger: per gemeenten kunnen nul-emissiezones in worden gevoerd voor bedrijfswagens. Hiermee wordt de hoge CO2-uitstoot in de steden onder handen genomen. Enkel elektrische bedrijfswagens mogen dan nog in deze zones komen.

Is een elektrische bedrijfswagen geschikt voor mijn bedrijf?

Welke elektrische bedrijfswagen het beste bij u past hangt af van uw bedrijfsactiviteiten. Rijdt u korte afstanden? Of wat langere afstanden? Rijdt u veel op de snelweg of meer in de stad? En neemt u veel lading mee? Advies is bij deze overstap kan essentieel zijn voor u en uw bedrijf.

Wat wij u kunnen bieden:

 • Keuze uit en ruim aanbod van elektrische bedrijfswagens
 • Advies over laadoplossingen, bedrijfswageninrichting en actieradius
 • Veel uitgebreide kennis van bedrijfswagens en elektrisch rijden

Actieradius in combinatie met uw laadgewicht

De actieradius van uw elektrische bedrijfswagen is afhankelijk van uw laadgewicht. De gemiddelde actieradius varieert tussen de 100 en 360 km. Voor gemiddeld 80% van alle ritten zal dit ruim voldoende zijn. De laadsnelheid van de nieuwere generatie elektrische bedrijfswagens is ook een stuk hoger.

Het laadgewicht van elektrische bedrijfswagens is echter wel lager in vergelijking met die van een dieselbus. Namelijk hoe zwaarder uw belading is, hoe eerder u zou moeten opladen. Dag planning en voorraadbeheer spelen hierbij een grote rol. Daarom denken wij graag met u mee naar de oplossing voor een optimaal laadvermogen passend bij uw situatie.

Laadoplossingen voor uw bedrijfswagen

Laadpalen bij uw bedrijf
Zakelijke stroomtarieven zijn over het algemeen lager in verhouding dan als u thuis of op een openbare plek laadt. Wanneer u 's nachts kunt laden kunt u in de ochtend met een volle accu de dag beginnen. Op deze manier is het opladen voordeliger en efficiënter.

Snel- en openbaarladen
In Nederland zijn er op openbare plekken en langs de snelweg meer dan ruim laadmogelijkheden, waaronder ook vele snelladers. Zo vormen langere ritten geen hindernis voor u.

Thuis opladen
Toch uw bedrijfswagen liever thuis opladen? Een laadpaal voor de deur is wel zo efficiënt. Wij adviseren uw graag!

Interesse in een elektrische bedrijfswagen?

Meer weten over ons aanbod elektrische bedrijfswagens of laadoplossingen? Neem contact met ons op!