Zakelijke fiets kopen of leasen

Biedt uw medewerkers een fiets van de zaak aan

Een zakelijke fiets leasen of kopen? Het kan zeer interessant zijn om uw medewerkers een zakelijke fiets aan te bieden. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich op eenvoudige en duurzame wijze van A naar B verplaatsen en worden parkeer- en fileproblemen tegengegaan. Bovendien verlaagt u het jaarlijkse ziekterverzuim van uw medewerkers met met 1 à 2 dagen wanneer uw werknemers fietsen. Daarnaast is er in het Klimaatakkoord 2030 opgenomen dat bedrijven met meer dan 100 medewerkers vanaf 2023 een maximale hoeveel CO2 per medewerker mogen uitstoten op het gebied van mobiliteit. Door uw wagenpark te verrijken met fietsen, kunt u de uitstoot per medewerker snel verlagen.

Of u nu een zakelijke fiets wilt kopen of leasen, Amega Fleet kan u hierbij helpen. Zo wordt een zakelijke fiets voor iedere medewerker mogelijk, ook voor medewerkers met een lease auto.

Interesse in het aanbieden van een fiets van de zaak?

Zakelijk fiets kopen

Wilt u een zakelijke fiets kopen? Amega Fleet helpt u hier graag bij en ontzorgt u gedurende het volledige proces. Laat ons weten wat u zoekt en wij regelen het voor u. Wij kunnen u voorzien in allerlei soorten fietsen: elektrische fietsen, stadsfietsen en mountainbikes. Ook bieden wij een breed scala aan merken zoals bijvoorbeeld, Gazelle, Batavus en Sparta.

Fiets lease

Wilt u een zakelijke fiets leasen? Het leasen van een fiets brengt diverse voordelen met zich mee. Zo betaalt u geen aanschafkosten en is het maandelijks bedrag dat u betaalt laag. Bovendien is onderhoud, reparatie en verzekering tegen diefstal en schade inbegrepen.

Extra gunstig vanwege nieuwe regels fietsfiscaliteit

Op 1 januari 2020 heeft de Nederlandse overheid een nieuwe fietsfiscaliteit bepaald. Hierdoor is het zakelijk leasen van een fiets aantrekkelijker geworden. Nu wordt er namelijk gebruik gemaakt van een vast bijtellingspercentage op basis van de nieuwwaarde van de fiets in plaats van kilometerkostprijs. De werkgever telt dit bedrag vervolgens op bij het salaris. Over dit bedrag wordt vervolgens loonheffing geheven, waardoor de werknemer een vast bedrag per maand betaalt. Dit is een stuk eenvoudiger dan het eerdere proces waarbij iedere gereden kilometer geadministreerd moest worden. Ook in het geval van leasen ontzorgt Amega Fleet u gedurende het volledige proces, ongeacht wat voor type fiets u zoekt of welk merk u wenst.

Voordelen fiets van de zaak

Hoewel het al jaren mogelijk is om een fiets van de zaak te rijden via bijvoorbeeld fietslease, is het voor veel werkgevers en werknemers nog nieuw om een fiets van de zaak te kunnen rijden. Kortom, een gemiste kans! Een Fiets van de Zaak biedt namelijk zowel voor werknemer als werkgever diverse voordelen. Van fit personeel tot CO2-reductie, wij zetten alle voordelen op een rijtje.

Zakelijke fiets financieren

Er zijn een aantal manieren om uw zakelijke fiets te financieren:

  • Zakelijke lease: hierbij betaalt de werkgever de kosten van de lease. De werknemer krijgt wel te maken met de bijtellingsregeling, waardoor de werknemer een vast bedrag (7% van de nieuwwaarde van de fiets) per maand aan belasting betaalt.
  • Aanschaffen via de werkkostenregeling: binnen de werkkostenregeling kan een werkgever de vrije ruimte (max. 1,2% van het fiscale loon) besteden aan onbelaste vergoedingen, zoals bijvoorbeeld een fiets van de zaak.
  • Aanschaf via een renteloze lening van de zaak: hierbij koopt de werkgever de fiets en betaalt de werknemer het aankoopbedrag renteloos terug.

Waarom een zakelijke fiets van Amega Fleet?

Amega Fleet heeft een uitgebreide kennis op het gebied van mobiliteit, zo ook op het gebied van fietsen. Onze specialisten staan dan ook graag voor u klaar wanneer u een zakelijke fiets wilt kopen of leasen.

  • Wij ontzorgen u gedurende het volledige proces
  • Eén vast contactpersoon
  • Merkonafhankelijk
  • Wij kennen uw wagenpark en mobiliteitsbehoeften
  • Breed aanbod van fietsen
  • Alles inzichtelijk via ons mobiliteitsplatform

Zoek online uw lease fiets uit

Medewerkers krijgen d.m.v. een account toegang tot www.ikwilmobiliteit.nl waar ze eenvoudig en overzichtelijk een fiets kunnen uitzoeken met het budget wat zij tot hun beschikking hebben. Prijzen, budgetten en verbruik: alles is inzichtelijk en transparant.

Maak uw bedrijf klaar voor de toekomst en laat uw medewerker zelf zijn of haar mobiliteit kiezen. Zo wordt duurzame mobiliteit een integrale aanpak van uw bedrijf.

Breed aanbod van fietsen

Van stadsfietsen tot racefietsen en van e-bikes tot elektrische bakfietsen. Wij zijn eigenaar van Bike Totaal dealer Groeneveld Fietsen en hierdoor hebben wij toegang tot allerlei soorten fietsen van de beste merken, zoals bijvoorbeeld: Batavus, Gazelle, Sparta en Urban Arrow.

Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van fietsen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!