Mobiliteitskaart

De oplossing voor zakelijke mobiliteit

De mobiliteitskaart biedt de oplossing voor zakelijke mobiliteit. Zakelijk mobiliteit is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Dit komt onder andere doordat bedrijven moeten verduurzamen vanwege nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zijn de reisbehoeften van werknemers veranderd door de ontwikkelingen van nieuwe vormen van vervoer en de toenemende filedruk. Om deze redenen biedt de mobiliteitskaart dé oplossing voor zakelijk vervoer. Hierdoor hebben werknemers namelijk de flexibiliteit om te kiezen voor het vervoer dat aansluit bij hun behoeften. Dit terwijl u het overzicht blijft houden over de reiskosten.

Wat is een mobiliteitspas?

Een mobiliteitskaart is een pas waarmee van alle vervoersmiddelen, zoals de auto, fiets en het openbaar vervoer, gebruik kan worden gemaakt. Bovendien kunnen ook de bijkomende kosten van het vervoer, bijvoorbeeld tanken of parkeren, betaald worden met de mobiliteitspas. Alle gemaakte kosten zijn inzichtelijk voor de werkgever en kunnen in een keer worden betaald.

  • Flexibiliteit: de werknemer heeft de vrijheid om te kiezen voor het vervoersmiddel dat zijn voorkeur heeft.
  • Combineren van vervoer: de mobiliteitspas maakt het mogelijk om gebruik te maken van meerdere vervoermiddelen in één reis.
  • Duurzaamheid: het wordt eenvoudiger om gebruik te maken van duurzame vormen van vervoer.
  • Inzicht: alle gemaakte kosten worden inzichtelijk in één overzicht.

Mobiliteitsoplossingen

De mobiliteitskaart kan gebruik worden voor diverse vormen van vervoer. De kosten van al deze vormen van vervoer komen uiteindelijk op één rekening. Van welke vormen van vervoer uw werknemers gebruik kunnen maken kunt u zelf bepalen.

Auto

Met de mobiliteitskaart kan zowel gebruik worden gemaakt van elektrische auto’s, als auto’s op fossiele brandstoffen. Deze worden op verschillende manieren aangeboden. Een werknemer kan gebruik maken van de deelauto’s van Greenwheels, die ontgrendeld worden door middel van de app. Het is ook een mogelijkheid om de poolauto’s van uw wagenpark te koppelen aan de mobiliteitspas. De auto kan in dat geval ontgrendeld worden met de mobiliteitskaart, waardoor sleutelbeheer verleden tijd is.

Ook kunnen andere kosten die bij het gebruik van een auto komen kijken met de mobiliteitspas worden betaald, zoals bijvoorbeeld tanken en parkeren.

Fiets

Door middel van de mobiliteitskaart kan gebruik worden gemaakt van de OV-fiets. Ook het stallen van de fiets kan bekostigd worden met de mobiliteitskaart. Een andere manier om van een fiets gebruik te maken is de Swapfiets. Swapfiets werkt door middel van een abonnement waardoor een werknemer voor een vast bedrag per maand een fiets tot zijn beschikking krijgt. Deze fiets is altijd werkend, wat betekent dat Swapfiets de fiets repareert wanneer deze kapot is. Wanneer het repareren van de fiets niet binnen 10 minuten gedaan kan worden dan krijgt een werknemer een andere fiets mee.

Openbaar vervoer

De mobiliteitskaart kan op dezelfde manier gebruikt worden als de OV-chipkaart. Een werknemer kan dus eenvoudig in- en uitchecken bij alle OV aanbieders, dit geldt voor onder andere de trein, bus, metro en veerpond. Afhankelijk van de wens van de klant is het mogelijk om de mobiliteitskaart automatisch aan te vullen. Zo staat er altijd voldoende saldo op de pas. Bovendien liggen de kosten die worden betaald voor het openbaar vervoer middels de mobiliteitskaart lager dan bij een OV-chipkaart.

Taxi

Met de mobiliteitskaart wordt ook de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van een taxi. De taxi wordt in dat geval gereserveerd via de Taxitender app. De kosten van de rit worden achteraf verrekend, waardoor de werknemer tijdens de rit niets hoeft te betalen.

Mobiliteitsbudget

De mobiliteitskaart kan zowel met als zonder mobiliteitsbudget gebruikt worden. Een mobiliteitsbudget is een vast bedrag per maand dat door de werkgever beschikbaar wordt gesteld aan de werknemer om zijn zakelijk vervoer te bekostigen. De werknemer is vrij om het mobiliteitsbudget naar eigen wens te besteden. Zo weet een werkgever precies wat hij per maand kwijt is aan het vervoer van zijn werknemers.

Mobiliteit op maat

De werkgever bepaalt van welke mobiliteitsoplossingen een werknemer gebruik mag maken. De mobiliteitskaart biedt dus echt mobiliteit op maat. Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij geven u graag advies, waarbij wij rekening houden met de wensen en behoeften van uw organisatie. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een afspraak!

Interesse in onze mobiliteitskaart?

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van mobiliteitsoplossingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.