Amega Fleet levert Volkswagen Crafters aan Tuinmeubelshop

Tuinmeubelshop groeit en om de producten op tijd en correct af te blijven leveren bij de klant, is het wagenpark onlangs uitgebreid met onder andere zeven nieuwe Volkswagen Crafters van Amega Fleet. Tot groot genoegen van logistiek directeur Chris Jonas en logistiek manager Arjan van Maren is de aflevering snel en correct geregeld.

We spreken de heren samen met directeur Jacob Huijser van Amega Fleet bij één van de drie indrukwekkende logistieke centra van Tuinmeubelshop. Arjan van Maren vertelt: “Nog voordat het tuinmeubelseizoen van start ging, wilden we de nieuwe bussen operationeel hebben. Dankzij de voortvarende en efficiënte aanpak van Amega Fleet is dat gelukt en daar zijn we enorm blij mee.” Chris Jonas vervolgt: “We wisten dat het vanwege de huidige langere levertijden weleens lastig zou kunnen worden om de Crafters tijdig in te zetten. Tijdens het contact met Jacob Huijser zei hij: ‘We regelen het’ en deze woorden heeft hij samen met zijn collega’s waargemaakt.”

Duurzaam

Glimlachend luistert Jacob Huijser het aan. Hij zegt: “We hebben momenteel net als iedereen in de branche te kampen met productietekorten bij onze fabrikanten. De uitdagingen zijn groot om de schaarste te managen, echter lukt het onze organisatie nog altijd om onze klanten een passende oplossing te bieden.” Inmiddels rijden de zeven Volkswagen Crafters door heel Nederland om de bestelde tuinmeubelen bij de klant af te leveren.

Daarbij is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Jonas: “Net als bij Amega proberen wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door de afleveradressen zo dicht mogelijk bij elkaar te plannen. Elektrisch rijden is in dit segment nog niet mogelijk, maar daar staan we zeker voor open. Tot die tijd kiezen we voor zuinige auto’s die lang meegaan zoals de Crafters.”

 

Waar voor je geld

Dat de bestelwagens van Volkswagen goed bevallen is een understatement, aldus Van Maren. “Onze chauffeurs vechten figuurlijk om een plaatsje achter het stuur van de Crafters. Dat komt onder andere door het comfort, de wegligging en het gemak van Apple Carplay. In het hoogseizoen leveren we per dag zo’n 500 sets af wat neerkomt op zo’n 15 orders per bus. Dan is het fijn om in een degelijke en comfortabele auto te kunnen rijden.” Van Maren vindt dat je bij Volkswagen echt waar voor je geld krijgt. En dat is precies waar ook Tuinmeubelshop voor staat. “We zijn onder ander hard gegroeid vanwege de juiste prijs-kwaliteitverhouding die wij bieden.”

 

Arjan van Maren (Logistiek Manager Tuinmeubelshop): “Nog voordat het tuinmeubelseizoen van start ging, wilden we de nieuwe bussen operationeel hebben. Dankzij de voortvarende en efficiënte aanpak van Amega Fleet is dat gelukt en daar zijn we enorm blij mee.”

 

Het verschil maken

En er is nog een ander aspect waarom de heren voor de Volkswagen Crafter hebben gekozen. Jonas licht toe: “Mensen kopen online een set en het enige wat zij daarna nog van ons zien zijn de bezorger en de bus. Zij zijn het visitekaartje van ons bedrijf. Als een klant geld bij ons besteed willen wij dat het gehele plaatje klopt. Tijdens de levering kunnen wij het verschil maken met wat we uitstralen en de service die we bieden.” Daarmee komen we op de service van Amega Fleet. Daar zijn de logistieke mannen van Tuinmeubelshop ook goed over te spreken. “Niet alleen het contact met Jacob, maar ook het contact met de andere mensen van Amega Fleet is zeer prettig verlopen. Alles is professioneel geregeld; van de documenten tot aan de aflevering van de bussen. Eigenlijk precies zoals wij het zelf ook zouden doen,” eindigt Jonas met een lach.