Adriaan van Erk Groep kiest voor Amega Fleet

Adriaan van Erk Groep heeft een samenwerkingsovereenkomst met Amega Fleet getekend. Amega Fleet zal als hun mobiliteitspartner de klant Adriaan van Erk volledig ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Amega Fleet faciliteert niet alleen nieuwe auto’s, maar begeleidt de klant ook in het proces rondom onderhoud, reparatie en schadeherstel en zorgt voor het beste advies voor een laadoplossing via Mobilitics.


Arie Visser, Hoofd Financiën bij Adriaan van Erk Groep, licht hieronder toe wat hun bedrijfsvisie is m.b.t. mobiliteit en hij vertelt hoe de samenwerking met Amega Fleet tot stand is gekomen:

Duurzame mobiliteit belangrijk onderdeel van bedrijfsfilosofie Adriaan van Erk Groep

''In de sector waarin wij werkzaam zijn, Bouw, Ontwikkeling en Timmerindustrie kunnen wij niet zonder mobiliteit. Bouwplaatsen kunnen op de meest onbereikbare plaatsen liggen voor openbaar vervoer of op de tijdstippen dat onze werknemers op pad gaan van huis naar de bouwplaats is het openbaar vervoer nog niet op gang gekomen. Veel bouwproducten worden aangevoerd en voor de productie van de kozijnen in Bergambacht worden veel toeleveringen gedaan om uiteindelijk het eindproduct te realiseren en daarna naar de diverse bouwplaatsen te vervoeren.

Als onderdeel van het “Maatschappelijk ondernemen” zijn wij in 2019 gestart met het aanbrengen van 3.582 zonnepanelen op het dak van onze bedrijfshallen in Bergambacht. Niet alleen om onze machines hierop te kunnen laten draaien maar ook klaar te zijn voor het elektrificeren van ons wagenpark op het moment dat vervanging hiervan actueel werd. Wij kunnen zodoende ons wagenpark opladen met groene energie.

De volgende stap die dit jaar al zal worden genomen is om ook onze keten te gaan voorzien van zonnepanelen zodat ook op de bouwplaatsen de auto’s kunnen worden opgeladen en niet te vergeten het koffiezetapparaat in de keet. Wij volgen ook met grote interesse de ontwikkelingen met betrekking tot de toepasbaarheid van waterstof voor het vrachtvervoer. We streven naar CO2 neutrale mobiliteit.

Vertrouwen in een mooie toekomst

De contacten met Amega lopen al heel lang vanuit vorige werkgevers waar ik werkzaam ben geweest. Zowel met het bedrijf als met Leen de Koning (Ames Autobedrijven) en Hans de Boer (AAlease).

Ook het contact vanuit onze CFO Leendert van ’t Veer met Amega komt uit een eerder klantcontact bij een vorige werkgever. We hebben nog een klein aantal leasecontracten met AALease uit een eerder zakelijk contact. Bij de Adriaan van Erk Groep geeft men de voorkeur aan koop. Belangrijk voor ons is ook een partij die alles onder één dak heeft, one stop shopping, en meerdere merken vertegenwoordigt. De ervaringen opgedaan met Amega zijn natuurlijk ook uitermate doorslaggevend. Al met al een goed verleden leidt naar een mooie toekomst.''

Voordelen Amega Fleet

Er zijn meerdere redenen waarom klanten met Amega Fleet in zee willen gaan. De belangrijkste beweegredenen die wij van klanten terugkrijgen zijn:

  • Multimodale mobiliteitsoplossingen voor het bedrijfsleven
  • Gebundeld specialisme door ons brede netwerk
  • Adviesrol op het gebied van beleid en verduurzaming
  • Volledige ontzorging staat centraal
  • Merkonafhankelijk
  • Een centraal aanspreekpunt