Een zakelijke fiets leasen of kopen? Het kan zeer interessant zijn om uw medewerkers een zakelijke fiets te bieden. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich op eenvoudige en duurzame wijze van A naar B verplaatsen en worden parkeer- en fileproblemen tegengegaan. Bovendien wordt het ziekteverzuim van uw medewerkers gemiddeld met 1 á 2 dagen verlaagd wanneer uw medewerkers fietsen. Daarnaast is er in het Klimaatakkoord 2030 opgenomen dat bedrijven met meer dan 100 medewerkers vanaf 2023 een maximale hoeveel CO2 per medewerker mogen uitstoten op het gebied van mobiliteit. Door uw wagenpark te verrijken met fietsen kunt u de uitstoot per medewerker snel verlagen.
Of u nu een zakelijke fiets wilt kopen of leasen, Amega Fleet kan u hierbij helpen. Zo wordt een zakelijke fiets voor iedere medewerker mogelijk, ook voor medewerkers met een lease auto.

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak?

Kom in contact

Zakelijke fiets kopen

Wilt u een zakelijke fiets kopen? Amega Fleet helpt u hier graag bij en ontzorgt u gedurende het gehele proces. U laat ons weten wat u zoekt en wij regelen het voor u. Wij kunnen u helpen binnen een brede zoekvraag, van elektrische fietsen en stadsfietsen tot mountainbikes. Ook bieden wij een breed scala aan merken zoals bijvoorbeeld, Gazelle, Batavus en Sparta.

zakelijke fiets kopen of leasen – Amega Fleet

Leasen 

Wilt u een zakelijke fiets leasen? Het leasen van een fiets brengt diverse voordelen met zich mee. Zo betaalt u geen aanschafkosten en is het maandelijks bedrag dat u betaalt laag. Bovendien is onderhoud, reparatie en verzekering tegen diefstal en schade inbegrepen. Het zakelijk leasen van een fiets is door de overheid sinds 1 januari 2020 aantrekkelijker gemaakt door de nieuwe fietsfiscaliteit. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een vast bijtellingspercentage op basis van nieuwwaarde van de fiets in plaats van kilometerkostprijs. De werkgever telt dit bedrag vervolgens op bij het salaris. Over dit bedrag wordt vervolgens loonheffing geheven, waardoor de werknemer een vast bedrag per maand betaalt. Dit is een stuk eenvoudiger dan het eerdere proces waar iedere gereden kilometer geadministreerd moest worden. Ook in het geval van leasen ontzorgt Amega Fleet u gedurende het gehele proces, ongeacht wat voor type fiets of welk merk u wilt hebben.

Voordelen Fiets van de Zaak

Hoewel het al jaren mogelijk is om een fiets van de zaak te rijden via bijvoorbeeld fietslease, is het voor veel werkgevers en werknemers nog nieuw om een fiets van de zaak te kunnen rijden. Kortom, een gemiste kans! Een Fiets van de Zaak biedt namelijk zowel voor werknemer als werkgever diverse voordelen. Van fit personeel tot CO2 reductie, wij zetten alle voordelen op een rijtje.

Bekijk alle voordelen

Fiets van de Zaak

Zakelijke fiets financieren

Er zijn een aantal manieren om uw zakelijke fiets te financieren:

  • Zakelijke lease: hierbij betaalt de werkgever de kosten van de lease. De werknemer krijgt wel te maken met de bijtellingsregeling, waardoor hij een vast bedrag (7% van de nieuwwaarde van de fiets) per maand aan belasting betaalt.
  • Aanschaffen via de werkkostenregeling: binnen de werkkostenregeling kan een werkgever de vrije ruimte (max. 1,2% van het fiscale loon) besteden aan onbelaste vergoedingen, zoals bijvoorbeeld een fiets van de zaak.
  • Aanschaf via een renteloze lening van de zaak: hierbij koopt de werkgever de fiets en betaalt de werknemer het aankoopbedrag renteloos terug.

zakelijke fiets – Amega Fleet

Waarom een zakelijke fiets van Amega Fleet? 

Amega Fleet heeft een uitgebreide kennis op het gebied van mobiliteit, zo ook op het gebied van fietsen. Onze specialisten staan dan ook graag voor u klaar wanneer u een zakelijke fiets wilt kopen of leasen.

  • Wij ontzorgen u gedurende het gehele proces
  • Eén vast contactpersoon
  • Merkonafhankelijk

 

Neem contact met ons op! 

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van fietsen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!