Whitepaper Werkgebonden Personenmobiliteit

Vraag hier aan!

Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met meer dan 100 medewerkers verplicht om te rapporteren over de manier waarop medewerkers reizen. Dit omvat een rapportage over alle woon-werk reizen en zakelijke reizen van medewerkers, uitgesplitst in het aantal kilometer per vervoermiddel en brandstoftype. De RVO (RijksdienstOndernemend Nederland) heeft een uitgebreide handreiking gegeven, waar dit whitepaper een samenvatting van is, klik hier voor de handreiking van het RVO.


Deze nieuwe wetgeving is onderdeel van het klimaatakkoord, werkgevers hebben een belangrijke rol in het verduurzamen van de mobiliteit in Nederland. De rapportageverplichting heeft tot doel om de totale werkgebonden CO2-uitstoot in kaart brengen. Het concrete doel is om de totale CO2-uitstoot in 2030 met 1,5 megaton terug te brengen. Als de komende jaren blijkt dat er geen sprake is van een dalende lijn in de CO2-emissie, dan treedt voor werkgevers met 100 of meer medewerkers een individuele norm voor werkgebonden mobiliteit in werking. Naast rapporteren is reduceren van de CO2-uitstoot dus van belang de komende jaren.
De rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit is voor veel organisaties nieuw en sommige gegevens worden nog niet vastgelegd. Om dit proces efficiënt in te richten hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet in een whitepaper.

Vul onderstaand formulier in en ontvang onze Whitepaper ''WERKGEBONDEN PERSONENMOBILITEIT'' direct in uw e-mailbox. 

Direct in uw e-mailbox

Vraag hier de whitepaper aan