De achtste generatie is onmiskenbaar een Golf gebleven.

De achtste generatie is onmiskenbaar een Golf gebleven. Door de nieuwe indeling van het front, de innovatieve LED-verlichting (standaard) en zijn langgerekte silhouet is hij dynamischer dan ooit. Het interieur van de Golf heeft een grote verandering ondergaan. Hij is de eerste in het segment met standaard een volledig digitaal dashboard met grote schermen en de meeste fysieke knoppen zijn vervangen door touchscreens die door middel van haptische feedback (vibratie, beweging) communiceren met de berijder. 

De nieuwe eSIM biedt toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect waardoor bijvoorbeeld het navigatiesysteem altijd is voorzien van de nieuwste kaartinformatie. De Golf 8 is de eerste Volkswagen die het niet alleen mogelijk maakt om achteraf technologieën te updaten, maar ze ook naderhand te upgraden (vanaf deze zomer). Zo zijn binnenkort bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, verkeerstekenherkenning, het navigatiesysteem, de wifi-hotspot of een grootlichtassistent achteraf te activeren.

Standaard met assistentiesystemen uit hogere segmenten

De nieuwe Golf scoort niet voor niets topscores in de botsproefcycli van het onafhankelijke Euro NCAP. Hij brengt een groot aantal assistentiesystemen uit hogere segmenten naar de ‘Golf-klasse’, waarvan er vele standaard zijn op elke uitvoering. Enkele voorbeelden zijn Lane Assist, Front Assist, Intersection Assist en het voorspellende Pedestrian Protection System. Ook standaard op elke Golf: de innovatieve Car2X-technologie, waarmee relevante informatie in milliseconden kan worden uitgewisseld met andere voertuigen én de infrastructuur. Dankzij deze technologie kunnen Golf-bestuurders tijdig worden gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties als ongelukken, pechgevallen of wegwerkzaamheden.

Leverbaar vanaf € 25.995* inclusief 4 jaar garantie

De eerste uitvoeringen van de nieuwe Golf arriveren medio maart in Nederland. Hij is vanaf nu te bestellen in verschillende uitvoeringen en de prijzen beginnen bij € 25.995*. De prijzen variëren van € 25.995* voor de 66 kW/90 pk sterke Golf 1.0 TSI tot € 42.030* voor 2.0 TDI DSG Style met 110 kW/150 pk. De prijzen en specificaties van de overige uitvoeringen worden in aanloop naar hun introductie bekendgemaakt. Elke Golf wordt standaard geleverd met 4 jaar garantie.

Tijdelijk vanaf €369** p/m in Private Lease

Voor snelle beslissers is de nieuwe Golf te rijden tegen een zeer aantrekkelijk Private Lease tarieven. Zo is de nieuwe Golf 1.0 TSI met 66kW/90pk tot aan de showroomintroductie ook verkrijgbaar voor het zeer scherpe actietarief van €369** per maand.

Downloads

Golf 8 brochure