Werknemers van Amega ontvangen een fietsvoucher om mee naar hun werk te gaan.

De wegen slibben steeds meer dicht en de filedrukte neemt alleen maar toe. Om die reden stimuleert Amega haar medewerkers de spits te mijden en te kiezen voor alternatief vervoer, zoals de fiets. De eerste stappen werden op 12 september jl. gezet. In de vestiging van Ames Autobedrijf in Dordrecht werden de eerste vier vouchers overhandigd, waarmee medewerkers een nieuwe fiets kunnen aanschaffen om voortaan naar hun werk te gaan.


De medewerkers die aangegeven hebben om op de fiets te willen stappen ontvingen de voucher t.w.v. € 500,- uit handen van directeur Leen de Koning. Met dit bedrag kunnen zij een geschikte fiets aanschaffen. “Ik dacht er al langer over na om naar mijn werk te gaan fietsen, maar omdat ik geen goede fiets had stapte ik toch elke keer weer in de auto. Het bedrag om een nieuwe fiets aan te schaffen heeft mij over de streep getrokken om mee te doen,” aldus één van de spitsmijdende deelnemers Gonul Cicek. Haar collega Karin Quist beaamt dit. “Ik ben blij dat Amega mij dit aanbod heeft gedaan. Ik ben eigenlijk sneller met de fiets en nu ik een nieuwe fiets kan kopen ben ik bereid om mij aan te passen.”


10% van de werknemers minder in de spits
Eerder tekende Amega als ambassadeur van het mobiliteitsplatform Samen Bereikbaar Drechtsteden een intentieverklaring om 10% van de werknemers minder in de spits te laten rijden. Leen de Koning: “Wij voeren een duurzaam beleid en het stimuleren van onze medewerkers om de spits te mijden past hier prima bij. Dit doen we door de werknemers te belonen. Naast dat ze een bedrag kunnen ontvangen om een nieuwe fiets aan te schaffen krijgen medewerkers die al op de fiets komen een vergoeding per gereden km. Ik hoop dat vele bedrijven en organisaties in de regio ons voorbeeld volgen om medewerkers te stimuleren hun gedrag te veranderen. Want de economie hoeft nog maar een klein beetje te groeien en we zijn niet meer bereikbaar.”