Leasefiets krijgt wind in de rug

De leasebike is bezig aan een opmars. Door het beschikbaar stellen van een e-bike of speed pedelec help je als werkgever je medewerkers voordelig aan duurzaam individueel woon-werkvervoer én aan een vitalere leefstijl.

Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak?
Kom in contact

Mede door corona is zakelijk fietsen populairder dan ooit. Maar liefst 88% van de Nederlanders wil in coronatijd individueel vervoer, blijkt uit KPMG-onderzoek. Vorig jaar werden in Nederland in totaal 1,1 miljoen nieuwe fietsen verkocht. Het is voor het achtste jaar op rij dat de fietsverkoop stijgt, aldus RAI Vereniging en Bovag. Volgens laatstgenoemde branchevereniging groeide door de viruspandemie de behoefte aan individueel vervoer, terwijl ook vakanties dicht bij huis en het verbod op sporten in groepsverband de fiets een boost gaven. Vooral de e-bike is razend populair. Maar liefst de helft van alle nieuwe fietsen heeft een (hulp)motortje aan boord; het aantal verkochte elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent tot 547.000. Ook na de crisis blijven we vaker fietsen, is de verwachting. Een studie van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) laat zien dat 1 op de 5 mensen ook straks vaker lopend en/of met de fiets naar het werk zal gaan.

Voordelen Fiets van de Zaak

Hoewel het al jaren mogelijk is om een fiets van de zaak te rijden via bijvoorbeeld fietslease, is het voor veel werkgevers en werknemers nog nieuw om een fiets van de zaak te kunnen rijden. Kortom, een gemiste kans! Een Fiets van de Zaak biedt namelijk zowel voor werknemer als werkgever diverse voordelen. Van fit personeel tot CO2 reductie, wij zetten alle voordelen op een rijtje.

Bekijk alle voordelen

Fiets van de Zaak