Op 5 juli 2018 vond de marktintroductie van nieuwe Audi A6 plaats. Bekijk de beelden!

Dit is uw moment. Voel en ervaar de vooruitgang met de achtste generatie van de Audi A6. De elegant vormgegeven Audi A6 Limousine en indrukwekkende, veelzijdige Audi A6 Avant beschikken over tal van innovaties die vernieuwend zijn binnen deze premium business class. Of het nu gaat om digitalisering, comfort of rijdynamiek. De nieuwe Audi A6 Limousine is vanaf nu bij ons beschikbaar en de Avant uitvoering is vanaf nu te bestellen. 

Download de brochure 

Design
Aan de voorkant is het progressieve karakter van de A6 Limousine meteen zichtbaar. Kijk naar de bredere Singleframe, de luchtinlaten in de voorbumper met sportieve chroomspijlen en de slanke koplampen. De scherper getekende schouderlijn met de krachtige welvingen over de spatborden benadrukt de quattro genen. De buitenspiegels zijn sportief op de portierranden geplaatst. De coupélijn van het dak loopt elegant over in een driedimensionaal gevormde achterzijde met karakteristieke chroomstrip in aluminiumkleur.

Toonaangevende verlichting
De A6 Limousine is er ook met HD Matrix LED-koplampen inclusief dynamische knipperlichten. Die lampen maken op twee manieren indruk. Ten eerste hebben ze een zeer goede lichtopbrengst, zonder tegenliggers te hinderen. Ten tweede laten ze de A6 Limousine heerlijk breed ogen, omdat de focus van de karakteristieke koplampen aan de buitenkanten van de units ligt.

Kies voor de ambienteverlichting en zorg zo voor een aangename interieurambiance. Lichtgeleiders benadrukken de vorm van dashboard en middenconsole en die van andere markante designstructuren. Er zijn dertig traploos dimbare tinten.

De Audi A6 loopt altijd voor
Innovaties toepassen met een brede visie op hun positieve effecten. Profiteren van verregaande digitalisering. Een vernieuwend bedieningsconcept, uitgebreide connectiviteit en een groot aanbod aan rijassistentiesystemen. Voor meer veiligheid en comfort. Meteen ook de nieuwe benchmark in dit hogere segment. We claimen het en maken het waar. Omdat we passie hebben voor auto’s. De achtste generatie van de A6 Limousine bewijst het. 

Motorisering
De verkoop van de Audi A6 Limousine start met een beperkt aantal motoren. De motoren die vanaf de start van de verkoop beschikbaar zijn:

  • 45 TDI quattro met 170kW/231pk en tiptronic versnellingsbak
  • 50 TDI quattro met 210kW/286pk en tiptronic versnellingsbak

Later zullen nog een vijftal andere motoren beschikbaar komen.

Audi A6 Avant

Het is nog te vroeg om veel over deze nieuwe stationwagen te zeggen, maar deze nieuwe variant oogt dankzij de grotere lichtmetalen velgen iets sportiever. Zo bezit de auto een vlakker liggende achterruit waardoor de wagen een dynamischer uiterlijk heeft. Qua bagageruimte (585 liter) lijkt er vooralsnog geen verschil te zitten met zijn voorganger. 

De afmetingen van de auto zijn 4.94x1.89x1.47 (L/B/H).

Motorisering
De motoren van de nieuwe A6 Avant beginnen net als A6 Limousine met een 50 TDI (met 286pk) en een 55 TFSI (340pk). Deze motoren worden ook gebruikt in de nieuwe de Audi A7 en A8. Later dit jaar worden verdere motoren gepresenteerd.

De nieuwe A6 Avant heeft ook als optie (net zoals de A7 en A8) de vier wiel besturing. De achterwielen draaien tot wel 5 graden mee om de draaicirkel te verkleinen.