Blik in de toekomst én knipoog naar het verleden. Een hommage aan de Pony Coupé Concept, zo is de Hyundai 45 Concept het beste te omschrijven. De nieuweling is een studiemodel van een elektrische auto die heel erg doet denken aan de iconische Hyundai die 45 jaar geleden werd gepresenteerd.

Voorbode van de Pony
Destijds was de conceptauto een voorbode van de Pony die een jaar later in productie ging. De Hyundai 45 luidt een nieuw tijdperk in voor Hyundai, waarbij de focus ligt op elektrificatie, slimme technologieën die autonoom rijden mogelijk maken en design.

Hoeken van 45 graden
Uiteraard is het getal 45 een knipoog naar de ‘leeftijd’ van de Pony Coupé Concept. Maar het verwijst ook naar de hoeken van 45 graden waarin de voor- en achterzijde van de Hyundai zijn getekend en die samen een diamantvormig silhouet vormen.

Geen zijspiegels
De Hyundai 45 is uitgerust met een arsenaal aan camera’s die autonoom rijden mogelijk maken. Gewone zijspiegels ontbreken; in plaats daarvan is de 45 uitgerust met camera’s die het overige verkeer in de gaten houden.

Draaiende stoelen
Binnenin staan achterstoelen en voorstoelen die naar elkaar toe kunnen draaien. Het interieur is afgewerkt met hout, stof en leder. Ook bijzonder: Een digitale display ontbreekt in de 45; daarvoor in de plaats wordt voor het infotainmentsysteem gebruikgemaakt van projectie.