Elektrisch rijden staat nog in de kinderschoenen, maar hier komt spoedig verandering in.

De verwachting is dat elektrische auto's de komende jaren alleen maar goedkoper, zuiniger en innovatiever worden. Zo komt Volkswagen met een nieuwe ID. lijn van modellen die in 2020 uitkomen.

In 2017 waren 2,66% van alle verkochte auto's elektrische modellen, op dit moment zijn er 20 modellen op de markt verkrijgbaar die volledig elektrisch zijn. 

Volkswagen komt in 2020 met een hele nieuwe modellijn genaamd de ID. Hieronder is een voorproefje te zien van de ontwikkelingen op markt en de nieuwe modellijn.

 

Volkswagen Golf ook elektrisch populair

Van alle verkochte Golfs in 2018 was maar liefst 23,5% de eleketrische variant. Volkswagen baseert het succes niet alleen op het al succesvolle model en de innovatieve motor. Maar geeft aan dat het ook komt door de all-inclusive service die erbij zit, zo ontvangt de consument bijvoorbeeld een gratis training waar hij leert hoe bijvoorbeeld de actieradius vergroot kan worden. 

Elektrische Racewagen

Volkswagen publiceerde onlangs ook dat hun ID. R Pikes Peak raceauto van het jaar geworden is, deze volledig elektrische racewagen was sneller dan alle concurrentie en is door Auto Bild Motorsport en BBC Top Gear uitgeroepen tot Raceauto van het jaar. Het 500kW/680 pk sterke prototype stapelde dit jaar succes op succes.

De elektrische Peak verbeterde het record me maar liefst 16 seconden op het parcour van de 'Race to the Clouds', een verbluffend resultaat. De auto wordt gezien als de snelste heuvelklimauto ooit gemaakt en een 'technologische mijlpaal'. BBC Top Gear schreef: ''Door zijn elektrische aandrijflijn heeft de ID. R Pikes Peak geen last van zuurstofgebrek op grote hoogte en biedt hij vanaf stilstand een enorme hoeveelheid koppel voor blimsemsnelle acceleraties. De auto is zo compleet, zo perfect afgesteld, dat hij vanaf nu een voorbeeld is voor toekomstige Pikes Peak-Racers.''

Elektrische Buggy

Volkswagen brengt een legende weer tot leven. Begin maart onthult het merk op de internationale autoshow van Genève zijn eerste volledig elektrische buggy. Hij staat op het modulaire MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) en grijpt met zijn design terug op de populaire Amerikaanse woestijnbuggy’s uit de jaren zestig en zeventig. Kijk voor meer informatie op dit model op onze modelpagina.

Eerste Testrit ID.

De eerste testrit van de Volkswagen ID. blijkt een groot succes. De ID. is ''verbazingwekkend goed, zelfs op het irritante af.'''Robert Llewellyn mocht als een van de eersten in het prototype rijden. Bekijk de testrit hieronder.