Over de huidige situatie

Op dit moment bestaan er lange levertijden voor nieuw te bestellen auto's door het wereldwijde chiptekort. Door deze ontwikkelingen zijn we met een aantal auto’s al bijna uitverkocht op dit jaar leveren, de beschikbaarheid voor de tweede helft van dit jaar blijft onzeker. Lees hier alle gevolgen voor u als consument.

Graag brengen wij voor u het volgende onder de aandacht. Op dit moment hebben alle auto fabrikanten grote uitdagingen om de auto’s geproduceerd te krijgen. Dit komt door te korte van onderdelen en in het bijzonder door de chip tekorten. Helaas komt hier ook in na voren en dit horen wij ook van onze fabrikanten, dat het tekort voor de 2e helft van dit jaar eerder groter dan kleiner wordt.

Gevolgen chiptekort voor de consument

Zoals aangegeven zijn we door deze ontwikkelingen met veel auto’s al bijna uitverkocht op dit jaar leveren. Wij verwachten dat dit spoedig voor meer modellen zal gelden.

Hierdoor ontstaan de volgende uitdagingen:

  • Lange levertijden
  • Wanneer levering per 2022 plaatsvindt dan zal de bijtelling van 12% naar 16% veranderen
  • Prijsverhogingen door nieuwe belastingen per 2022

Door deze ontwikkelingen adviseren wij u om de aanschaf van uw nieuwe auto naar voren te halen of een auto te kiezen uit onze voorraad.

Recent heeft de NOS een zeer interessant filmpje gedeeld waarin wordt uitgelegd hoe deze chip tekorten zijn ontstaan.

Vragen over het chiptekort?

Wij komen graag met u in contact.