“We zijn rentmeesters van de aarde en zijn verplicht om er goed mee om te gaan”

Blokland Non Ferro BV levert al 56 jaar wereldwijd haar veelal eigen gemaakte producten voor de pleziervaart, bedrijfsvaart en industrie. Binnen het bedrijf speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het is dan ook niet voor niets dat zij kiest voor duurzame auto’s, waarbij zij zich laat adviseren en inspireren door Amega Fleet. Sinds kort rijdt eigenaar Peter Veenstra daarom met veel plezier in een waterstofauto van H-Point, de Hyundai NEXO.

Met gepaste trots vertelt Veenstra over Blokland Non Ferro en de stappen die er in het bedrijf gaande zijn om te verduurzamen. “Bij ons werken ongeveer 45 vakbekwame mensen aan producten zoals warmtewisselaars en voortstuwingsproducten voor schepen. Wij zijn al een tijdje bezig om ons bedrijf te vergroenen. Bijvoorbeeld in het productieproces, door zonnepanelen en vloerverwarming te gebruiken en op het gebied van mobiliteit. We zijn slechts rentmeesters van de aarde en in die tijd dat we hier mogen zijn, zijn we verplicht om goed met de wereld om te gaan.”

Ruim duurzaam assortiment
De reden om voor Amega Fleet te kiezen is voor Veenstra vanzelfsprekend. “Wij geven veel technisch advies op maat en proberen met de klanten mee te denken en ze volledig te ontzorgen. Dan is het fijn om samen te werken met partners die op dezelfde wijze handelen. Dat vinden we terug bij Amega Fleet. Bovendien hebben zij een ruim duurzaam assortiment om uit te kiezen. Bijna alle auto’s waarin we rijden zijn zuinig en hebben geen of een beperkte uitstoot. Ik ben zelf blij dat ik voor de Hyundai NEXO heb gekozen. De auto rijdt geweldig! Hij heeft altijd trekkracht, is superstil en er komen helemaal geen schadelijke stoffen vrij. Als technisch hoogstandje past de Hyundai NEXO bovendien bij een technisch bedrijf als Blokland Non Ferro.”

Waterstofauto
Met de waterstofauto trekt Veenstra veel bekijks. “Mensen willen van alles over de auto weten. Ik krijg enorm veel leuke reacties, ook van onze klanten. Ze willen onder de motorkap kijken, erin zitten of er zelfs een stukje mee rijden. Er wordt louter positief gereageerd op de auto.” Zijn er dan helemaal geen nadelen, vragen we de sympathieke directeur? “Op dit moment is er slechts één tankstation in de regio waar je terecht kunt voor waterstof, maar er zullen er snel meer volgen. Vanwege de forse actieradius lukt het me echter altijd wel om er tijdens mijn afspraken langs te rijden. Ik vind het niet erg om een kleine concessie te doen. Voor mij is het allerbelangrijkst dat het milieu erbij gebaat is.”