De onthullingsdatum van de Audi e-tron is bekend dus de productie van de elektromotoren is gestart.

Voor het eerst in de geschiedenis van het merk gaat Audi op grote schaal elektromotoren produceren. Het merk heeft een nieuwe productiehal gebouwd bij de bestaande motorenfabriek in Hongarije. Daar gaat het merk vanaf nu 400 elektromotoren per dag produceren, voor de Audi e-tron. Die auto wordt in september onthuld.

E-tron reserveren 
Audi is zo goed als klaar voor de presentatie van het nieuwe model, dat via Amega Fleet al gereserveerd kan worden. De e-tron heeft twee verschillende elektromotoren, een voor de vooras en een voor de achteras. Beide motoren worden in de nieuwe fabriek gemaakt en vervolgens in de Audi-productiefaciliteit in België samengevoegd met de auto. Audi kondigde onlangs aan dat de onthulling van de e-tron plaatsvindt op 17 september. Dan maakt het merk ook de specificaties van de elektromotoren en het accupakket bekend.

Virtuele buitenspiegels
Twee kleine camera’s links en rechts, onderaan de a-stijl gemonteerd in speciale uitsparingen, vormen de basis voor een wereldprimeur op de Audi e-tron: virtuele buitenspiegels. Je kijkt dus niet door je zijruiten in de buitenspiegel, je kijkt binnen in de e-tron naar een beeldscherm met daarop geprojecteerd wat de camera’s registreren. De beeldschermen zitten links en rechts richting portieren, dus in dezelfde richting als waar de bestuurder zou kijken bij reguliere buitenspiegels met glas. De optionele virtuele buitenspiegels hebben ingenieuze camera’s in zich, die zich snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden.

Hieronder alvast enkele indrukwekkende cijfers van de nieuwe Audi e-tron quattro:

  • 500 km actieradius
  • Snel laden 30 min
  • Thuis laden 8 uur
  • 0-100km/u in 4,6 seconden
  • 436pk
  • Wielbasis 2,91 meter
  • Afmetingen 4,88 x 1,93 x 1,54 meter

De exacte prijzen worden nog bekendgemaakt, maar de vanafprijs zal rond de € 82.500,- bedragen