De nieuwe Audi A1 Sportback is vanaf nu bij ons in de showroom!

Met zijn karakteristieke, vlotte design pakt de tweede generatie van de A1 de lijnen op van de eerste Audi quattro. Het interieur is op de bestuurder gericht, de vormgeving heeft een eigen signatuur en de aankleding is te personaliseren. De A1 Sportback heeft dan ook het sportiefste interieur in zijn klasse. Bovendien is hij leverbaar met infotainment en elektronische assistentiesystemen uit veel duurdere auto’s en is ook de connectiviteit bijzonder goed voor elkaar.

Bekijk voorraad

Interieur

Het interieur is op de bestuurder gericht, de vormgeving heeft een eigen signatuur en de aankleding is te personaliseren. Hadden we al gezegd dat de A1 Sportback heeft ook het sportiefste interieur in zijn klasse bezit? Bovendien is hij leverbaar met infotainment en elektronische assistentiesystemen uit veel duurdere auto’s en is ook de connectiviteit bijzonder goed voor elkaar.

Design

De Audi A1 weerspiegelt een moderne levensstijl. Zijn horizontale lijnen benadrukken de breedte, de gestroomlijnde buitenspiegels, de singleframe grille en de nieuwe voorbumper geven de A1 nog meer expressie. Bovendien verraden deze gespierde looks dat rijplezier in deze auto vanzelfsprekend is. Met de Audi A1 maakt u indruk in het verkeer.

Voor individualisten

Het design van de nieuwe A1 Sportback springt eruit en daar past het kleurenaanbod met tien tinten goed bij. Naar keuze staat de A1 Sportback met een dak in contrasterende kleur voor de deur. Ook de spiegelkappen, de linker en rechter onderrand van de voorbumper en de dorpels zijn in een afwijkende kleur uit te voeren.

Progressieve autoverlichting

De opvallende dagrijverlichting in de optionele full-led-koplampen doet denken aan dynamische vleugelvormen uit de zeilsport, de zogeheten hydrofoils. Voor de vormgeving van de dimlichtpanelen is dezelfde inspiratiebron gebruikt. De vleugelsegmenten op de hoeken versterken het breedte-effect. Een laag, ingespannen aanzicht zorgt in combinatie met de kleine vierkantjes bovenin de koplampen voor een sportieve uitstraling.

Sportief en rotsvast onderstel

De constructie van de nieuwe Audi A1 Sportback zorgt voor een sportieve rijbeleving en een rotsvaste wegligging. Behalve de standaard wielophanging is ook een steviger sportonderstel leverbaar. Op elke motor afgestemde dynamische pakketten omvatten opties waarmee de A1 Sportback nog sportiever wordt. De remmen van de nieuwe A1 Sportback zijn nauwkeurig te doseren. Het rempedaal geeft een stevig gevoel en zorgt voor een snelle reactie. Met de optionele wegrijassistent rolt de auto op hellingen niet achteruit. Het wielenaanbod loopt van 15 tot en met 18 inch. Optioneel verlaat de nieuwe A1 Sportback de fabriek met het rijdynamisch systeem Audi drive select. Dat heeft vier instellingen om het autokarakter aan te passen: Auto, Dynamic, Efficiency en Individual.

Sterk en efficiente motoren

Of u nu in de stad rijdt of verder weg gaat voor een short break – de krachtige motoren voor de nieuwe Audi A1 Sportback dragen bij aan het rijplezier. U heeft keuze uit efficiënte benzinekrachtbronnen met minimaal 70 kW/95 pk en maximaal 147 kW/200 pk. Turbopower, directe inspuiting en een roetfilter zijn standaard.

Bekijk hier de brochure van de Audi A1