SEAT Ibiza, ŠKODA Fabia en Hyundai i20 winnaars van de ANWB Megatest in het B-segment.

De ANWB heeft een Megatest uitgevoerd onder veertien verschillende modellen uit het populaire B-segment. De deelnemende auto's beschikken allen over 5 deuren, benzinemotoren met om ongeveer 100pk en kosten tussen de € 12.000,- en € 20.000.-. Na grondige testen werden de ŠKODA Fabia, Hyundai i20 en SEAT Ibiza als winnaars van hun afzonderlijke categorieën aangewezen.

Auto’s uit het B-segment zijn geschikt voor bestuurders voor wie een stadsauto te klein is en zo’n semi-terreinwagen te groot is. Deze auto’s hebben de afmetingen van een Renault Clio. In 2017 zijn er de nodige nieuwe modellen verschenen en daarom heeft de ANWB veertien modellen uit het B-segment compleet binnenstebuiten gekeerd om hier éénduidig advies in te geven. 

De SEAT Ibiza wordt geroemd vanwege zijn sportieve rij-eigenschappen, een uitgebreide veiligheidsuitrusting en een forse hoeveelheid binnenruimte voor een gunstige prijs. Volgens dezelfde test blinkt de ŠKODA Fabia uit met een aangenaam weggedrag, een fraaie afwerking en een boel binnenruimte. De jury roemt de i20 om zijn precisie tijdens het sturen en de comfortabele stoelen.