"Maatschappelijk verantwoord ondernemen is er gekomen om nooit meer weg te gaan" Het certificaat Erkend Duurzaam is een erkenning voor de duurzame bedrijfsvoering van een autodealer. Omdat Amega duurzaamheid doorvoert in de gehele bedrijfsvoering hebben nu alle dealervestigingen van Ames, Van Mill, H-Point en Svenscar het prestigieuze tweejarig certificaat behaald.

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit certificeert jaarlijks autobedrijven op duurzaamheid. Duurzaamheidsmanager Anna Schouten is met recht trots dat de dealerbedrijven van Amega het certificaat in ontvangst mochten nemen. Wij vragen haar wat Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf betekent? “Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij vanuit een gedegen beleid onze bedrijfsvoering verduurzamen en dé partner willen zijn voor onze klanten op totale duurzame mobiliteitsoplossingen.”

Aanbieden van duurzame mobiliteit

Schouten geeft aan dat de erkenning laat zien dat iedereen in het bedrijf bewust is van het belang van duurzaam ondernemen. Hierbij draait het volgens haar uiteraard ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. "In onze showrooms staan dan ook een grote verscheidenheid van schone en zuinige auto's. Wij merken dat er steeds meer vraag is naar totale mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan het aanbieden van zuinige en schone auto’s. Wij informeren onze klanten dan ook pro-actief op het inzetten van totale mobiliteitsoplossingen en denken bijvoorbeeld graag mee over de mogelijkheden van het neerzetten van een laadpaal." 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De manier waarop Amega omgaat met maatschappelijk verantwoord ondernemen is opvallend en gaat verder dan alleen maar duurzaamheid. Zo is er binnen Amega veel aandacht voor de individuele medewerker. Schouten: "Wij vinden het belangrijk  dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en de vitaliteit van de medewerkers staat hoog op de agenda. Daarnaast nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door kennis te delen en samen te werken met kennis- en onderwijsinstellingen. Wij zijn al jaren een erkend leerbedrijf en wij sponsoren verschillende goede doelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is er gekomen om nooit meer weg te gaan.”