Slechts 32% van de werkgevers biedt hun medewerkers een fietsregeling aan. Dat terwijl 8 op de 10 werkende Nederlands de fietsregeling ziet als een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde.
Interesse in het aanbieden van een Fiets van de Zaak?
Kom in contact
Werknemers zijn al jaren bekend met het secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop van de zaak of een lease auto. Er is een nieuwe trend wat betreft secundaire arbeidsvoorwaarden: een fiets van de zaak. De fietsregeling is veranderd, waardoor het voor werkgever en werknemer een stuk aantrekkelijker is geworden. Wanneer iedereen met een fiets van de zaak op het werk aankomt, is dat goed voor milieu en de volksgezondheid.
Slechts 32% van de werkgevers biedt hun medewerkers een fietsregeling aan. Dat terwijl 8 op de 10 werkende Nederlands de fietsregeling ziet als een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Dit past in het duurzame mobiliteitsbeleid, dat steeds meer bedrijven voeren.
''Er is een nieuwe trend wat betreft secundaire arbeidsvoorwaarden: een fiets van de zaak.''
Uit onderzoek van ALD Automotive is naar voren gekomen dat twee jaar geleden 71% van de werknemers open staat voor leasefiets. Inmiddels is dit opgelopen naar een percentage van 77% die geïnteresseerd is in de zakelijke leasefiets. Vier op de tien Nederlanders hoeven om te werken hun woonplaats niet te verlaten. Om deze reden ontdekken steeds meer werknemers de fiets van de zaak. Een ander voordeel is de populariteit van de elektrische fiets.
Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van fietsen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Regels fiets van de zaak
De fietsregeling is voor alle fietsen van toepassingen, dus ook voor e-bikes en speed pedelecs. Als basis dient de werkgever zeven procent van de waarde van de fiets optellen bij het loon van de werknemer.
Privé gebruik
Als werknemer mag de fiets van de zaak onbeperkt privé gebruikt worden. Het wordt door de Belastingdienst wel gezien als ‘loon in natura’. Om deze reden moet de werkgever loonheffingen inhouden over het bedrag van de bijtelling. Zo betaalt de werknemer een vast bedrag van enkele euro’s per maand, namelijk de belasting over de fietsbijtelling die betaald moet worden.
Bijtelling
De fietsregeling is vergelijkbaar met de auto van de zaak. De werknemer betaalt altijd 7% bijtelling. Dit geldt ook als de werknemer ervoor kiest de fiets alleen zakelijk te gebruiken.
Voordelen voor de werkgever
Voordelen voor de werknemer
De werknemer mag de fiets voor privé doeleinden gebruiken. Op deze manier rijdt de werknemer voor minder geld een (elektrische) fiets.
Amega Fleet heeft een uitgebreide kennis op het gebied van mobiliteit, zo ook op het gebied van fietsen. Onze specialisten staan dan ook graag voor u klaar wanneer u een zakelijke fiets wilt kopen of leasen.